• Tequila Boom!
  Tequila Boom!

  Tequila BOOM! Ieder moment wordt een feestje met dit zonnige Tequila pakket.

  Geven, krijgen of lekker zelf houden....

  Kies in het keuzemenu jouw favoriete fles Tequila en ontvang deze in het pakket (i.p.v. Olmeca)

  *andere…

  € 45,00 € 34,50

Een stukje geschiedenis,

Tequila wordt gemaakt van de agave plant, de blauwe agave om precies te zijn. Deze soort wordt ook wel de Agave Tequilana genoemd. De Agave Tequilana wordt gekweekt in de provincie Jalisco in het westen van Mexico. Doordat de bodem hier uit vulkanisch gesteente bestaat, wat erg vruchtbaar is, is deze grond uitermate geschikt voor het kweken van agave.

Eigenlijk is tequila geen drank, het is een soort mescal. Dit is de verzamelnaam voor alle dranken die worden gedestilleerd uit het sap van de agave. De allereerste tequila werd rond de 16e eeuw voor het eerst geproduceerd door de Conquistadors. De Spaanse veroveraars hadden te weinig brandewijn meegenomen op hun tochten en gingen dus opzoek naar iets nieuws. Aan het begin van de 17e eeuw begon Don Pedro Sánchez de Tagle met de aller eerste distilleerderij in wat nu de provincie Jalisco genoemd wordt.

Tegenwoordig wordt in Mexico de tequila gemaakt die we sinds de 19e eeuw kennen. Door tequila te laten rijpen ontwikkelen zich andere smaken en wordt het wat zachter van smaak. Niet gek dus dat tequila in drie verschillende varianten beschikbaar is. De eerste variant is de ‘Tequila Plata’. Dit is een Tequila die tot maximaal drie maanden heeft kunnen rijpen op een vat. Daarna komt de ‘Tequila Reposado’, deze heeft tussen de drie maanden en een jaar kunnen rijpen. De oudste van de drie varianten is de ‘Tequila Añejo’. Deze variant heeft minimaal een jaar op een vat kunnen rijpen.

 

 

© 2012 - 2024 www.dranktotaal.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.