• Populaire keuze!

  Gentleman's pakket
  Gentleman's pakket

  Hét ultieme cadeaupakket voor de echte man!

  Kies in het keuzemenu jouw favoriete fles Whisky en ontvang deze in het pakket (i.p.v. Jack Daniels)

  Dit stijlvolle, mannelijke geschenkpakket is een feest om te geven én te…

  € 80,00 € 69,50

Een stukje geschiedenis,

De eerste whisky werd al voor de jaartelling begon gebrouwen. Onderzoek heeft uitgewezen dat de kunst van het distilleren naar alle waarschijnlijkheid via de Arabieren terecht is gekomen in Europa. In het begin van de Middeleeuwen hebben rondreizende monniken de kennis van het distilleren overgebracht naar Ierland. Vervolgens zijn ze in Ierland begonnen met het stoken van gerst. De drank die daaruit ontstond werd whisky genoemd. Ierse missionarissen hebben vervolgens de techniek geïntroduceerd in Schotland. Wat vaststaat is dat de Schotten sinds 1494 bezig zijn met de productie van Whisky. Enkele eeuwen later werd de techniek van het distilleren van Whisky ook in de Verenigde Staten bekend en zijn ook zij begonnen met het produceren van whisky. Whisky is zeer populair over de hele wereld en is een van de meest geconsumeerde gedistilleerde dranken.

De smaak van Whisky,

Whisky is een zeer populaire gedistilleerde drank en er zit best veel verschil in de geur en de smaak per merk. Whisky’s zijn vaak verbonden aan een bepaald land of een bepaalde streek. Aan de geur en de smaak van een whisky kun je meestal bepalen waar de drank geproduceerd is. Het productieproces van whisky gaat als volgt. Allereerst wordt gerst bevochtigd waardoor er mout zal vrijkomen. De mout wordt met vuur of warme lucht gedroogd, vervolgens worden de gedroogde korrels fijn gemalen en wordt er water aan toegevoegd.

Het moutbeslag wat er ontstaat wordt niet veel later gegist en de suikers worden omgezet in alcohol. De laatste stap van het hele proces is het destilleren van de whisky waardoor het alcoholpercentage van de drank omhoog gaat. Uiteindelijk wordt de drank bewaard in eikenhouten vaten om te rijpen. Volgens de Engelse wet moet een goede whisky minimaal 3 jaar gerijpt worden voordat het in de winkel verkocht mag worden.

 

 

© 2012 - 2024 www.dranktotaal.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.