• Gin's Best
    Gin's Best

    *andere wensen voor jouw ideale geschenk pakket? Neem gerust contact met ons op.

    € 60,50 € 55,00

Een stukje geschiedenis,

De naam komt van het oud-Engelse woord "Genever". Het is verwant aan de Franse "genievre", en de Nederlandse jenever. Beide komen voort uit juniperus, wat het Latijn is voor jeneverbes.

De geschiedenis van gin gaat terug tot ergens in de middeleeuwen. Het is geëvolueerd van gezien worden als een kruidengeneesmiddel / medicijn, tot iets dat de afgelopen jaren in populariteit is geëxplodeerd en veel vaker voorkomt.

De populariteit van Gin begon in Engeland nadat Jenever vanuit Nederland werd geïntroduceerd. Hoewel het eerder was begonnen, greep het pas echt aan toen Willem van Oranje (ja ... de Nederlandse!) In 1689 koning Willem III van Engeland, Schotland en Ierland werd.

Als gevolg van geschillen met Frankrijk werden invoerbeperkingen opgelegd aan Franse brandewijn en werden beperkingen die voorheen golden voor de productie van Gin ofwel verwijderd, ofwel aanzienlijk verminderd.

Toen de regering in Engeland eenmaal gin-productie zonder vergunning toestond, groeide het drinken van gin snel. De Gin-rage was officieel begonnen! Er kan echter niet worden gezegd dat Gin die toen dronk, iemand zou herinneren aan de hoogwaardige producten die tegenwoordig worden geconsumeerd. Gedurende deze tijd werd gin waarschijnlijk samen met jeneverbes op smaak gebracht met terpentijn, en dat was verre van het oorspronkelijke kruidengeneesmiddel!

Het was in deze tijd dat veel van de sociale vooroordelen over gin begonnen. Veel sociale problemen werden toegeschreven aan de prevalentie van gin, de lage prijs en de gemakkelijke toegang. Verschillende negatieve uitdrukkingen zoals gin gedrenkt (om te verwijzen naar dronkaards in het algemeen), en jeneverfabrieken / gewrichten (beruchte pubs / bars). In Engeland werd gin ook wel Mothers Ruin (de ondergang van moeder) genoemd - en dit ging vaak door tot in de 20e eeuw.


 

© 2012 - 2024 www.dranktotaal.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.