Jenever en Vieux | Dranktotaal.nl

Jenever is een sterke drank die wordt gemaakt in ons eigen land Nederland, maar ook in België en in enkele gebieden in het bovenste gedeelte van Frankrijk. In Frankrijk wordt het Genièvre genoemd, in Nederland staat deze drank gewoon bekend onder de naam Jenever. Deze sterke drank is oorspronkelijk een moutwijn, alleen zijn er bij deze drank jeneverbes extracten aan toegevoegd. De geschiedenis van Jenever gaat redelijk ver terug in de tijd, in de Middeleeuwen kwam deze drank namelijk al tot stand. De basis ingrediënten die worden gebruikt om Jenever te kunnen produceren zijn rogge, maïs en gerst. Nadat de drank een bezoekje heeft gebracht aan de distilleerderij krijgt deze pas echt een eigen karakter, hier worden namelijk de jeneverbessen toegevoegd, dit kan eventueel ook doormiddel van andere kruidensoorten.

Vieux is ook een sterke drank, maar is toch wel anders dan Jenever. In Nederland wordt een Vieux ook wel een cognac genoemd, om nog specifieker te zijn klinkt bij veel mensen het koetsierscognac ook erg bekend in de oren. Een Vieux bestaat uit neutrale alcohol, hieraan zijn verschillende smaakextracten toegevoegd, de kleur van een Vieux is bruin en de ene is lichter van kleur dan de andere.

Lekkerste Jenever online bestellen

Wilt u een lekkere en unieke Jenever online bestellen? Dan kan dat via de webshop van Dranktotaal.nl, naast de lekkerste Jenevers vindt u ook nog Vieux en andere sterke dranken. Tegenwoordig kunt u verschillende soorten dranken heel eenvoudig online bestellen, zo vindt u in onze webshop Rum, Whisky, Cognac, Likeur en meer. Heeft u binnenkort een feestje of een verjaardag en heeft u nog lekkere alcoholische dranken nodig, dan kunt u ook kiezen uit heerlijke shotjes, mixdranken, Sambuca en meer.

Het verschil tussen Oude en Jonge Jenever

Er zijn meerdere verschillen te vinden tussen een Oude Jenever en een Jonge Jenever, om precies te zijn, zijn dit vijf verschillen. Een oude Jenever onderscheid zich van een Jonge Jenever doordat deze in verhouding meer Moutwijn bevat en hierdoor een wat sterkere smaak heeft. Er worden ook meer jeneverbessen gebruikt bij de productie van Oude Jenever, de smaak van deze drank is ook wat zoeter en de meeste Oude jenever bevatten meer alcohol.

Bestel nu snel en eenvoudig een heerlijke Jenever of Vieux online via de webshop van Dranktotaal.nl. U kunt uw bestelling veilig afrekenen doordat wij gebruik maken van iDeal, heeft u verder nog vragen over een van onze dranken of over uw bestellen, dan kunt u altijd contact met ons opnemen. 

© 2012 - 2020 www.dranktotaal.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Accepteren

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.