Cognac kopen | Dranktotaal.nl

Cognac is een sterke dranksoort die gemaakt wordt van speciale druivenrassen uit een Franse streek. Bij de productie van deze drank mag alleen gebruik gemaakt worden van 9 soorten druivenrassen, anders kan de drank geen cognac genoemd worden. Deze druivenrassen komen uit een van de 6 cognacgebieden van Frankrijk, de cognac die hier uit wordt gemaakt heeft daarom ook een eigen unieke smaak.

 Cognac wordt gedistilleerd en dit is een vrij lastig proces. Witte druiven zijn de basis van cognac. Bij de productie van cognac worden de druiven eerst geperst en daaruit wordt een eenvoudige witte wijn gemaakt. Daarna wordt de witte wijn gedistilleerd in een speciale Alambic Charentais ketel, en vervolgens moet het minimaal tweeënhalf jaar rijpen op eikenhouten vaten voordat het echt Cognac genoemd mag worden. Door de jarenlange rijping ontstaat een heerlijk drankje met een karakteristiek uniek aroma. Al sinds de 16e eeuw kunnen we genieten van deze sterke drank en door de jaren heen zijn er veel verschillende varianten op de markt gekomen.

Cognac van de beste merken

Er zijn een aantal cognac merken die erg populair zijn onder de cognac drinkers. Deze vier merken staan al jarenlang bekend als de beste cognac producenten die we kennen. Hennessy, Courvoisier, Martell en Rémy Martin cognac wordt het meest gedronken. Al deze cognacs hebben hun eigen kenmerken. Ze proberen zich te onderscheiden door het design van de fles, de eigen unieke smaak, de geur en de prijs/kwaliteit verhouding. Op Dranktotaal.nl kunt u eenvoudig en snel cognac van deze topmerken online bestellen. Probeer de heerlijke cognacs en beslis zelf welke smaak u het lekkerst vindt. Houdt u meer een doorsnee cognac kies dan voor de Remy Martin VS Grand Cru. Voor de liefhebbers van een frisse en houtige aroma raden wij de Martell VSOP aan. Beide cognacs hebben een alcoholpercentage van 40% en zijn heerlijk om te drinken na een drukke werkdag.

Leeftijd van de cognac

De leeftijd van de cognac is bepalend voor de smaak en cognac is verkrijgbaar in verschillende ‘leeftijden’. Als op de fles de afkorting V.S. (Very Special) vermeld staat, dan houdt dit in dat het drankje tweeënhalf jaar oud is, de minimale leeftijd wanneer je een drankje cognac mag noemen. Staat er V.S.O.P op (Very Superior Old Pale), dan is de cognac minimaal vierenhalf jaar oud. Het kan ook voorkomen dat er X.O. opstaat, dit staat voor Extra Old en wil zeggen dat de cognac tenminste zes jaar oud is. 

© 2012 - 2020 www.dranktotaal.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Accepteren

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.