per pagina
per pagina

Online whisky kopen?

De eerste whisky is al voordat onze jaartelling begon gebrouwen. Onderzoek heeft uitgewezen dat de kunst van het distilleren naar alle waarschijnlijkheid via de Arabieren terecht is gekomen in Europa. In het begin van de Middeleeuwen hebben rondreizende monniken de kennis over de technieken van het distilleren overgebracht naar Ierland. Vervolgens zijn ze in Ierland begonnen met het stoken van gerst. De drank die daaruit ontstond werd whisky genoemd. Ierse missionarissen hebben vervolgens de techniek geïntroduceerd in Schotland. Wat vaststaat is dat de Schotten sinds 1494 bezig zijn met de productie van whisky. Enkele eeuwen later werd de techniek van het distilleren van whisky ook in de Verenigde Staten bekend en zijn zij ook begonnen met het produceren van whisky. Whisky is zeer populair over de hele wereld en is een van de meest geconsumeerde gedistilleerde dranken.

Dranktotaal heeft meer dan 40 soorten whisky verkrijgbaar in de webshop. Top merken zoals Johnnie Walker, Jameson en Jack Daniels maken onderdeel uit van de grote collectie whisky. Gemakkelijk en snel online whiskey bestellen kan op Dranktotaal.nl. Bekijk het aanbod!


Whisky en andere gedistilleerde dranken

Whisky is een zeer populaire gedistilleerde drank en er zit best veel verschil in de geur en de smaak per merk. De whisky’s zijn vaak verbonden aan een bepaald land of een bepaalde streek. Aan de geur en de smaak van een whisky kun je meestal bepalen waar de drank geproduceerd is. Het productieproces van whisky gaat als volgt. Allereerst wordt gerst bevochtigd waardoor er mout zal vrijkomen, dit mout wordt met vuur of warme lucht gedroogd en vervolgens worden de gedroogde korrels fijn gemaald en wordt er water aan toegevoegd.

Het moutbeslag wat er ontstaat wordt niet veel later gegist en de suikers worden omgezet in alcohol. De laatste stap van het hele proces is het distilleren van de whisky waardoor het alcoholpercentage van de drank omhoog gaat. Uiteindelijk wordt de drank bewaard in eikenhouten vaten om te rijpen. Volgens de Engelse wet moet een goede whisky minimaal 3 jaar gerijpt worden voordat het in de winkel mag belanden.

Naast whisky kunt u nog vele andere gedistilleerde dranken online bestellen bij Dranktotaal. We hebben onder andere heerlijke rums, luxe cognac en smaakvolle jenever in ons assortiment zitten. Op zoek naar stijlvolle drinkglazen waar u deze drank uit kunt opdrinken? Bekijk onze glazen.

© 2012 - 2020 www.dranktotaal.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Accepteren

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.